Gepubliceerd op: 30 april, 2021

Wonen en werken in Suriname

Je denkt erover na om te gaan wonen en werken in het buitenland. Dan is Suriname zeker weten een fantastische keuze! Suriname staat bekend om zijn heerlijke klimaat, prachtige natuur, lekker eten en de ontspannen sfeer. Dat klinkt toch als de perfecte plek om waardevolle werk- en levenservaring op te doen? In het buitenland werken is een verrijking; een kans op kennis en ervaring opdoen in een totaal andere cultuur en omgeving. Lees daarom snel verder en overtuig jezelf van een werkleven in Suriname.

Leven in Suriname

Er zijn talloze redenen om te gaan wonen en werken in Suriname. Neem bijvoorbeeld het zeer aangename tropische klimaat! Het hele jaar door is het in Suriname zo’n 30 graden. Daarnaast heerst er altijd een ontspannen sfeertje. De No Spang mentaliteit, vertaalt naar het Nederlands; Maak je niet druk/geen zorgen, oftewel take it cool and relax.

Suriname is een mengelmoes van verschillende culturen. Deze culturen hebben elk hun eigen tradities en eetgewoontes, dit maakt de Surinaamse keuken tot 1 van de meest gevarieerde en lekkerste keukens ter wereld. Geniet naast de lokale gerechten van de gastvrijheid van de Surinamers. De Surinamer is erg gastvrij en legt je graag in de watten. Ben je avontuurlijk ingesteld? Ga dan voor een paar dagen de jungle in en waan je door het grootste tropisch regenwoud ter wereld (de Amazone).

Werken in Suriname

In het buitenland werken is een verrijking; de ultieme kans om kennis en ervaring op te doen in een totaal andere cultuur. De werksfeer in Suriname is wat anders dan je gewend bent in Nederland! De Surinamers staan over het algemeen lekker relaxed in het leven. Zo beginnen vergaderingen meestal met social talks, voordat er over formele zaken gesproken wordt. Ook lekker eten is onlosmakelijk verbonden aan de Surinaamse werkcultuur en is daarom een veel besproken onderwerp tijdens het werk.

Wonen in Suriname

Je buitenland ervaring wordt ook een succes door de plek waar je woont, we hebben voor elk huishouden geschikte huisvesting. Of je nu alleen naar Suriname afreist of als gezin er is voor ieder wat wils. Na een dag werken in Suriname kom je het liefst thuis op een plek die ook echt als thuis aanvoelt! Daarom is het belangrijk om een woning te vinden die bij jou past. Hierbij let je vooral op het vinden van een fijne woonruimte op een veilige locatie. De prijzen voor het huren van een woonruimte lopen enorm uiteen. Zo kun je voor 300 euro per maand al een gemeubileerde studio huren en heb je voor 750 euro per maand al een gemeubileerde vrijstaande woning met 3 slaapkamers! Alle woningen zijn gelegen in en rondom Paramaribo.

Vervoer in Suriname

De snelste en fijnste manier om Suriname te verkennen is per auto! Het huren of het kopen van een auto is echt een must als je gaat wonen en werken in Suriname. Zo rijd je makkelijk van je woonruimte naar je werk of maak je in vrije tijd heerlijke dag uitjes en trips naar het binnenland! Je kunt er ook voor kiezen om gebruik te maken van taxi’s of bussen.

Praktische zaken

Het leven in Suriname is een stuk goedkoper dan in Nederland. De kosten voor levensonderhoud zijn ongeveer 3 maal zo laag. Je betaalt in Suriname met de Surinaamse Dollar. Voor 1 EURO krijg je op dit moment ongeveer 19 Surinaamse Dollars.

Als je gaat werken in Suriname heb je een werkvergunning nodig. Deze vragen wij voor jouw aan bij de betreffende overheidsinstantie.

Werken in Suriname is perfect als je wilt werken in het buitenland, en tegelijkertijd wilt genieten van een tropische omgeving! Interesse gewekt? Ga direct naar onze openstaande vacatures.